Antal (Hajnal) Beáta

Dicsértessék a Jézus Krisztus!

Először is szeretném nagyon szépen megköszönni ezt a lehetőséget és felkérést, aminek nagy szeretettel és lelkesedéssel teszek eleget…

Röviden bemutatkozom: Antal (Hajnal) Beáta vagyok, huszonegy évvel ezelőtt voltam végzős diák a világ legjobb iskolájában, aminek mindent köszönhetek. Amíg élek, szeretettel, hálával és nagy lelkesedéssel gondolok rá!

A Papbácsi akarata, szeretete és kitartása árán jött létre az iskola, és az a szellem, a jóság, amit felénk sugárzott, a pozitív gondolkodás, a hit, azok az erények, amelyeket csak tőle tanulhattunk el, vitt tovább. Bármilyen  problémánk volt, neki mindig volt ideje, tanácsa, jó szava, ami megnyugtatott és segített.

Én személy szerint hálámat iránta kifejezni nem tudom. Minden kezdet nehéz (persze ezt annak idején csak egy unalmas közmondásnak tartottam), de amikor az élet iskolája vette át a képzést,  akkor jöttem rá igazán, hogy a Papbácsinál volt a legjobb helyem. Csodálatra méltó a Papbácsi munkája, egyszerűen felfoghatatlan, hogy ekkora eredményt ért el, ő a GYIMES-VÖLGYE BÜSZKESÉGE. A Papbácsi soha nem vár el semmit, nem követel, őt nem kell magasztalni, nem hangoztatja,  hogy ki ő és mit tett, szerény és alázatos, tőle a nap 24 órájában csak tanulni lehet. Neki köszönhető, hogy továbbtanulhattunk, eredményt értünk el, a Papbácsi mindenki támasza volt és mai napig az.

Meg szeretném köszönni a tanáraimnak is a sok türelmet, a támaszt, a segítséget, amit tőlük kaptam. Ez az iskola adta meg nekem az erős alapokat, amire építhettem, azt hogy az élet nem egy napból áll (habár annak idején úgy gondoltam). A Papbácsi lehetőséget biztosított nyelvtanulásra Angliából és Németországból származó tanárokkal, hogy igazi alapot építsünk, nem fogadtunk szót, amit a mai napig nagyon-nagyon sajnálok, de sajnos már késő.
Ezért szeretném megragadni az alkalmat, és egy rövidke tanáccsal a mostani diákoknak szolgálni:  Használjátok ki azt az óriási lehetőséget, amelyet az iskola kínál, tanuljatok, tanuljatok és tanuljatok! Nem az észt szeretném osztani, csak megerősíteni, hogy ez az iskola csak jót akar, óriási lehetőséget kínál, ami az életben soha nem adódik, csak itt és most és csak egyszer. ÉLJETEK E LEHETŐSÉGGEL,  mert ha ezt teszitek, nem fogjátok megbánni!

Még nagyon sok mindent szeretnék írni, de megpróbálom mondandómat rövidre zárni, így is eléggé hosszúra sikerült: még egyszer szeretnék egy ÓRIÁSI KÖSZÖNETET mondani, kérni a Jóistent, hogy segítse a tanárok, az iskoláért dolgozók munkáját, a PAPBÁCSIT tartsa meg egészségben még nagyon-nagyon sokáig, mert amit ő tett, az egy REMEKMŰ!

Tisztelettel búcsúzik egy volt diák,  Antal (Hajnal) Beáta