Antal Andrea

Antal Andrea vagyok, Hidegségen lakom és jelenleg a csíkszeredai Sapientia Tudományegyetemen tanulok világ- és összehasonlító irodalom – angol nyelv és irodalom szakon.

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Líceumba 10. osztályosan érkeztem. Kezdetben gyakran éreztem azt, hogy nem látnak szívesen társaim, hogy nehéz beilleszkedni. De egy év elteltével nagyon megszerettem az ottlétet, elfogadtam és elfogadtak. Gyakran gondolok az ott töltött évekre, örömre-bánatra. Jól éreztem magam ebben a közösségben és hálás vagyok a tanáraimnak. Legfőképpen azoknak, akik valamilyen maradandó tudást adtak át nekem, amit aztán fejleszthettem és az egyetemen is hasznát vehetem.

Az ott tanuló végzősökhöz szeretnék elsősorban szólni, akik sajnos idén nem ballaghatnak: Biztosan mély szomorúsággal tölt el ez titeket. Az utolsó és egyben legfontosabb pillanatot nem élhetitek meg együtt. Azonban vidámságra és hálára ösztönözlek, gondoljatok arra, hogy nem betegség miatt nem ballaghattok, hanem azért, hogy biztonságban átvészeljétek ezt az időszakot. Értetek van ez és mindenkiért. Arra biztatlak, ne hagyd, hogy az “unok mindent és mindenkit” állapot eluralkodjon rajtad. Otthon lehetsz és (készülvén az érettségre) jobban figyelhetsz magadra és szeretteidre, erről semmiképp ne feledkezz meg!
A kisebb diákoknak is kitartást és erőt kívánok, hamarosan újra együtt lehettek! (Addig is olvashattok jó sokat 😀 ) .

Szeretném megemlíteni Berszán Lajos papbácsi jóságát és odaadását. Talán soha nem is tudjuk kellően megköszönni neki, amit értünk tett. Nézzünk magunkba és ismerjük be, hogy sokunknak nehezen vagy egyáltalán nem lett volna lehetősége a továbbtanulásra egy nagy városban. Azzal, hogy Lajos papbácsi alapított egy iskolát számunkra, megkönnyítette szüleink életét is, egy nagy terhet vett le a vállukról.

Legyünk hálásak a legapróbb dolgokért is. Te mint diák nézz körül, ne elégedetlenkedj, van lehetőség tanulni és fejlesztheted magad egy oly közösségben, ahol szeretnek és figyelnek rád. Mindig emlékezz azokra, akik segítettek az előrehaladásban!

Köszönöm.