Kedves Szülők és Diákok!

A gyimesfelsőloki Szent Erzsébet általános iskola és líceum betöltötte huszonötödik életévét. Mostanáig az ország öt megyéjéből voltak diákjaink (Hargita, Kovászna, Bákó, Beszterce-Naszód és Maros megye). Visszatekintve az elmúlt huszonöt évre, az iskolánkban érettségizett tanulók közül eddig hat végzett orvos került ki, három pap, sok tanár, tanító, jogász, mérnök, nagyon sok orvosi asszisztens, gyógyszerész, színművész és rengeteg becsületes családapa és családanya. Volt diákjaink közül jelenleg tízen a líceum alkalmazottjai, különböző munkakörökben.

A fejlődés folyamatos: ma már a jól felszerelt tantermek mellett komfortos fiú- és lánykollégium, szaklaboratóriumok, folyamatosan bővülő könyvtár, Információs és Dokumentációs Központ, informatikaterem, modern tornaterem szolgálja tanulóinkat és pedagógusainkat.

Volt növendékeink közül többen írtak üdvözlő levelet 25 éves iskolájuknak és mindenik levélben külön kiemelték a közös szentmiséket, közös énekléseket és ünnepeket. A sok levél közül egyet mellékelünk. Külön megtiszteltetésnek tartunk minden egyes alkalmat, amikor volt diákjaink gyermekeiket hozzánk küldik tanulni, ez a legjobb megerősítés abban, hogy az elvégzett munkánk eredményes volt.

Idén is három párhuzamos osztályba várjuk a jelentkezőket:

  • Teológia osztály – 14 hely
  • Természettudományok – 14 hely
  • Szakiskolai osztály: agroturisztika szakkal -28 hely

Ötödik osztályba is fogadunk diákokat, főleg olyan településekről, ahol nincs általános iskolai képzés (pl. Háromkút), ezeknek a diákoknak bentlakást biztosítunk. Minden anyagi problémával küszködő diákunk számára igyekszünk ösztöndíjat vagy ingyenes kollégiumi ellátást biztosítani. Érettségi után sem engedjük el diákjaink kezét, nagyon sokan az iskolán keresztül kapnak támogatást, hogy egyetemi tanulmányaikat végezhessék.

Iratkozni, felvételizni az érvényben levő tanügyi rendelkezések szerint szükséges.

További információkért kövessék az iskola facebook oldalát és honlapját.

Szeretettel várunk mindenkit!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük