Szent Erzsébet napi szavalóverseny

Iskolánk magyar szakos tanárnői, Györgypál Enikő és Sándor Bernadett,  szavalóversenyt szerveztek az iskola kápolnájában a líceumos diákok számára. A versenyre november 19-én, azaz Szent Erzsébet napján került sor, ahol a diákok elszavalták egy-egy költőnő versét. Legnépszerűbb költőnőknek Nemes Nagy  Ágnes, Hervay Gizella, Berde Mária számított a versmondók körében. A zsűrizés nehéz feladatát következő tanáraink látták el:

Leveles Piroska német szakos tanárnő

Ambrus István történelem szakos tanárunk, iskolánk aligazgatója és

Györgypál Enikő magyar szakos tanárnő

A diákok két kategóriában indultak úgy mint  9-10. osztályosok, valamint a 11-12. osztályosok. Mindkét kategóriát külön díjazták, valamint a nézőközönség is kiválaszthatta kedvencét. Így a 9-10. osztályosok közül közönségdíjat kapott Molnár Tímea, harmadik helyezést Crăciun Csilla, másodikat Gábor Szende és első helyezett pedig Hajnal Rita lett.

A 11-12. osztályosoknál közönségdíjat és második helyezést ért el Tímár Angéla, harmadik lett Blága András és az első Frank Boglárka, aki a zsűri döntése alatt saját és Nemes Nagy Ágnes megzenésített versével lepte meg a hallgatóságot.

A verseny megrendezésének fő célja volt, hogy a diákok megismerkedhessenek a magyar költészet női költőivel is.

Reméljük már a következő ilyen alkalmon gondolkodnak a szervezők!

Főcze Attila X. B osztály és mások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük