Felvételi - beiratkozás 2014

Szülőkategória: ROOT Kategória: Közlemények Készült: 2014. május 20. kedd Módosítás: 2014. május 22. csütörtök Megjelent: 2014. május 20. kedd Írta: Bálint Róbert

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

agrarAz Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceumban szeptembertől elindul a szakiskolai oktatás agroturisztika szakkal.

Céljaink:  Fenntartható életmódra oktatás és nevelés: a szűk önellátástól elvezesse a fiatalokat a profittermelő, és ezáltal megélhetést és fejlődést biztosító gazdálkodásig. Olyan ismeretek oktatása, amelyek megfelelnek a helyi sajátosságoknak:

  1. hegyi kaszálók, legelők értékeinek kihasználása és megtartása; állattartás;
  2. piacképes termékek, hagyományos helyi specialitások készítése;
  3. kisgépkezelés- és karbantartás;
  4. halastavak létesítése és működtetése;
  5. erdőgazdálkodás; gyümölcstermesztés; erdei gyümölcsök hasznosítása;
  6. faluturizmus; néphagyomány ápolása és megőrzése;
  7. forrásteremtés, pályázati ismeretek

Ezekkel a célkitűzésekkel növelni kívánjuk a térség megtartó erejét. A helyi lehetőségek felismerésével és azok megvalósitásához szükséges ismeretek elsajátitásával fiataljaink számára a Gyimesvölgy elszigetelt jellege és iparositásának hiánya ellenére is valós perspektivát igyekszünk teremteni. Alapvető fontosságal bír, hogy a helyi termékek már helyben minél nagyobb feldolgozottságot érjenek el s a gazdálkodás lépjen túl az alacsony haszonnal járó nyersanyagtermelésen és piacképes eladható termékek előállítását célozza meg.  

            Az elméleti osztályokba - teológia és természettudományok - a 2014/2015-ös tanévben szakonként 14 hely lesz. Ez nem összevont osztályt jelent, hanem osztott órarendi rendszert: a magyar nyelv és irodalom, valamint a román órákon kívül a többi tantárgyat külön órarenddel, külön osztályokban fogják tanulni a diákok.

A hittani képességvizsga tételsora a Letöltések menüből, vagy  ide kattintva tölthető le PDF formátumban.

Találatok: 1300