Felvételi - beiratkozás 2014

Megjelent: 2014. május 20. kedd
Írta: Bálint Róbert

agrarAz Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceumban szeptembertől elindul a szakiskolai oktatás agroturisztika szakkal.

Céljaink:  Fenntartható életmódra oktatás és nevelés: a szűk önellátástól elvezesse a fiatalokat a profittermelő, és ezáltal megélhetést és fejlődést biztosító gazdálkodásig. Olyan ismeretek oktatása, amelyek megfelelnek a helyi sajátosságoknak:

  1. hegyi kaszálók, legelők értékeinek kihasználása és megtartása; állattartás;
  2. piacképes termékek, hagyományos helyi specialitások készítése;
  3. kisgépkezelés- és karbantartás;
  4. halastavak létesítése és működtetése;
  5. erdőgazdálkodás; gyümölcstermesztés; erdei gyümölcsök hasznosítása;
  6. faluturizmus; néphagyomány ápolása és megőrzése;
  7. forrásteremtés, pályázati ismeretek

Ezekkel a célkitűzésekkel növelni kívánjuk a térség megtartó erejét. A helyi lehetőségek felismerésével és azok megvalósitásához szükséges ismeretek elsajátitásával fiataljaink számára a Gyimesvölgy elszigetelt jellege és iparositásának hiánya ellenére is valós perspektivát igyekszünk teremteni. Alapvető fontosságal bír, hogy a helyi termékek már helyben minél nagyobb feldolgozottságot érjenek el s a gazdálkodás lépjen túl az alacsony haszonnal járó nyersanyagtermelésen és piacképes eladható termékek előállítását célozza meg.  

            Az elméleti osztályokba - teológia és természettudományok - a 2014/2015-ös tanévben szakonként 14 hely lesz. Ez nem összevont osztályt jelent, hanem osztott órarendi rendszert: a magyar nyelv és irodalom, valamint a román órákon kívül a többi tantárgyat külön órarenddel, külön osztályokban fogják tanulni a diákok.

A hittani képességvizsga tételsora a Letöltések menüből, vagy  ide kattintva tölthető le PDF formátumban.

Húsvéti gondolatok

Megjelent: 2014. április 20. vasárnap
Írta: Molnár Jenő

Barsi BalázsFr. Barsi Balázs ferences atya gondolataival ezúton is áldott Húsvétot kívánok a megújult honlapunk minden olvasójának!

"Húsvét hajnalán, még mielőtt fölkelt a nap, beszéltem a kövekkel. Beszéltem nekik az újjáéledő természet csodájáról, a virágok, fák illatáról, a zsendülő vetés ígéretéről. Ám a kövek magukba zárkózva hallgattak. Mikor kértem, hogy mondjanak ők is valamit, csak ennyit szóltak:

Bővebben...

Krisztus feltámadt !

Krisztus feltámadása

Iskolánk minden diákjának, szüleiknek, tanárainknak,
munkatársainknak és barátainknak 
Áldott Húsvétot kívánunk!