Természet patikája

Szülőkategória: ROOT Kategória: Események Készült: 2014. április 23. szerda Módosítás: 2014. május 27. kedd Megjelent: 2014. április 23. szerda Írta: Molnár Jenő

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Pedig a gyógynövények mellékhatás nélkül gyógyítják szervezetünket. A gyakorlatias előadásában Gyuri bácsi az iskola udvarán gyűjtött gyógynövényekről részletesen elmondta, hogy miben segítik a szervezetünket, milyen betegség ellen használhatjuk. Majd sokféle növényt mutatott be, amelyek a leggyakrabban jelentkező betegségeket gyógyítják. Örömmel tapasztaltuk, hogy környezetünkben ezek legtöbbje meg is található, például: diófalevél teája a májműködést segíti elő, cukorbetegség ellen is jó, nem beszélve arról, hogy a szem szürkehályogát is eltünteti; csalán teája tisztítja a szervezetet a mérgező anyagoktól, valamint a vérereket is; körömvirág krémje jó a bőrgyulladásra, hámosítja a sérült bőrszövetet.

Köszönjük Gyuri bácsinak, hogy felhívta figyelmünket arra a gazdagságra, ami körülvesz bennünket. Reméljük, hogy a továbbiakban egyre több saját gyűjtésből származó teafű kerül majd otthonunkba.

Készítette: Tankó Orsolya és Lengyelfi Orsolya

Találatok: 2440