Kirándulás

Megjelent: 2017. június 12. hétfő
Írta: Bálint Róbert

Kosteleki kirándulás

 

November elején egy nagyszerű hétvégét töltöttünk Kostelekbe, amit idén nem a Szellő havas (Péter havas patak) mentén tettünk meg, hanem iskolabusszal Ágas felől közelítettünk meg, reggel hét órakor indultunk, hogy időben oda érhessünk és együtt túrázhassunk. Az évszakhoz képest nem volt hideg, az idő is nekünk kedvezett. Szerencsére, már kilenckor a helyszínen voltunk, megreggeliztünk és útra is keltünk. 

A csapatunk nagyon lelkes volt, mivel még nem jártunk itt, ilyen hosszú túrára. Kostelek kb. 50 km-re van Gyimesfelsőloktól, így kíváncsian vártuk, hogy milyen új dolgokat láthatunk. Az utunk hosszúnak ígérkezett.  Az első, aminek neki vágtunk a Borda nevezetű hegy volt. Egy kedves, helyi, úriember, Csilip Tibor és Tankó Szabolcs földrajz tanár úr által tartott idegenvezetésbe volt részünk, ami igen csak kedvező volt számunkra, mert ők biztosították az eltévedésünk lehetőségének kizárását és rengetek információval és érdekességgel szolgáltak számunkra. 

Az utunk egyik célja háborús bunkerek felfedezése volt. Körülbelül 30 km-t tettünk meg gyalog, mikor 7 óra körül, szerencsésen beérkeztünk a hegyről és autóbusszal vittek vissza a szállásra, ahol Vaszi Levente egy táncestet rendezett nekünk, finom vacsorával, zenével és jó hangulattal vártak a helyiek minket. Az este további részében, éjfélig tartó tánc következett, amiben mindenki részt vett. Mindent egybe véve, ez egy élménydús, szórakoztató kirándulás volt, ahol mindenki jól érezte magát.

 

Irgalmasság vasárnapja

Megjelent: 2014. április 27. vasárnap
Írta: Molnár Jenő

Jézus megjelenik Tamás apostolnakXXIII. Jánosnak és II. János Pálnak volt bátorsága ahhoz, hogy ránézzenek Jézus sérüléseire, hogy megérintsék sebes kezeit és átszúrt bordáját. Nem lettek szégyenlősek Krisztus testétől, nem botránkoztak meg miatta, keresztje miatt; nem szégyenlősködtek a testvér testétől (vö. Iz 58,7), mert minden szenvedő személyben Jézust látták. Két bátor ember volt, akik telve voltak a Szentlélek kiáradásával, és tanúságot tettek az Egyház és a világ számára Isten jóságáról és irgalmasságáról.
/Ferenc pápa/

Természet patikája

Megjelent: 2014. április 23. szerda
Írta: Molnár Jenő

g3g4g5Gyuri bácsi a Szent Erzsébet Líceumban

2013. november 18-án Szabó Gyuri bácsi, a "bükki füvesember" ellátogatott iskolánkba. Nagyon tanulságos, tudományos előadást tartott a gyógynövényekről. Különösen érdekes volt számunkra, mert a XXI. században az emberek már nem nagyon ismerik a gyógynövényeknek az emberi szervezetre gyakorlot természetes gyógyhatását. Így inkább a gyógyszertárakban készen előállított gyógyszereket vásárolják meg, a természetben megtalálható gyógynövények helyett.

Bővebben ...

Iskolai foci bajnokság

Megjelent: 2014. március 28. péntek
Írta: Főcze Attila

foci1"Ép testben, ép lélek!"
 .... ahogy az ókori költő Juvenalis tartotta. Iskolánkban 2013. november 21-én testnevelő tanárunk Lukács Lehel futballbajnokságot szervezett a tatrosforrási sportcsarnoknál a IX. – XII-es osztályok számára. A bajnokságra 7 csapat nevezett.

Bővebben ...