Ballagás 2018

Megjelent: 2018. május 15. kedd
Írta: Bálint Róbert

Hittan képességvizsga 2018

Megjelent: 2018. május 15. kedd
Írta: Bálint Róbert

 Hittan képességvizsga időpontja:

2018. május 17-e, délelőtt 9 óra

Tematikája letölthető itt!

Betlehemezés - Eredmény

Megjelent: 2018. február 17. szombat
Írta: Bálint Róbert

Betlehemezés - Eredményhirdetés

 

A SzékelyKapuk-ZöldKapuk által meghírdetett Betlehemezéses játék kiértékelése megtörtént.

Nagy nagy öröm számunkra, hogy iskolánk Kérező Katona nevű lelkes betlehemesei az ARANY csapatok közé került.

Ahogy a szervezők írják: 

Az „ARANY csapatok” több területen kimagaslót alkotva elnyerték a tengerparti táborozás lehetőségét, így választhatnak majd a jutalomválasztó lapon.

 A csapat értékelése:

Két pontszerzési rubrikában értetek el kimagasló pontszámot. A dokumentáció hiteles és átlátható, a pontszerző események egyértelműen

fellelhetők. Igazán értékes, helyi betlehemeseteknek nagyon örültünk. Sikereteket a nézői visszajelzések és média-szereplésetek is tükrözi.

Nagyon örülünk annak, hogy a körülmények és nehézségek ellenére belevágtatok a programba. A jövőben is várunk vissza benneteket!

Próbáljátok megfogni a karácsonyi játék szociális/humanitárius dimenzióját, és akár saját magatok részére is keressetek támogatókat! A

jövőben karoljatok fel új, kezdő csapatokat, legyetek sokszorozók! Hajrá-hajrá!

 Köszönjük szépen a dícsérő és bíztató kiértékelést!

Kedves Gyermekek! Köszönjük nektek, hogy bekapcsolódtatok a játékba! Fáradozásotok elnyerte jutalmát!

Ügyesek vagytok! Csak így tovább...jövőre is!

Hivatások nyomában 2018

Megjelent: 2018. február 16. péntek

Élménybeszámoló a Hivatások nyomában országos hittanversenyről

2018. január 26-28. között a nagyváradi Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum és a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség közös szervezésében tizenkettedik alkalommal került megrendezésre a Hivatások nyomában országos hittanverseny.

Örömmel értesültünk a versenyről és lendülettel kezdtünk ismerkedni a kiemelkedő szentekkel: a "Szent Terézekkel" (Kalkuttai Szent Teréz, Avilai Szent Teréz, Lisieux-i Szent Teréz) és a férfi szentekkel (Páli Szent Vince, Vianney Szent János, Szent II. János Pál).

Hosszú utazás után érkeztünk meg Nagyváradra. Az utazás alatt nevetve és jó hangulattal ismételgettük ismereteinket és öröm volt megérkezni Nagyváradra, ahol egy gyönyörű estével indult a program: Takács Szilvia csembalóművész „… és megpendülnek a húrok“ – érzelmek, szenvedélyek és virtuozitás a csembalóirodalomban című koncertjét hallgathattuk végig.

Lenyűgöző volt.

A koncert után játékos ismerkedő est volt a többi csapattaggal, majd a szállásunkra mentünk, ahol hamar elnyomott minket az álom.

A verseny hivatalos megnyitója szentmisével kezdődött, melyen népviseletben jelent meg minden csapat. A szentmisét Böcskei László nagyváradi püspök úr mutatta be.

Ezután különböző személyek köszöntötték a résztvevőket. Mi már izgalommal vártuk, hogy mikor és hogy kezdődik el a vetélkedő. Nem kellett sokáig várjunk rá.

A verseny több részből állt: egy interjút kellett készítsünk egy pappal vagy szerzetessel. Mi Berszán Lajos papbácsival beszélgettünk el, aki épp akkor ünnepelte 75. születésnapját. Az interjút előzetesen el kellett küldeni.

A verseny "helyszíni" szakaszának első részében az elméleti tudásunkról kellett számot adjunk, majd rövid pihenő után egy rövid jelenettel lephettük meg egymást és a zsűrit az általunk választott szent életéből.

Az a fél napos megmérettetés nagyon rövidnek tűnt. Utána már csak az eredményeket vártuk türelmetlenül, de nem tétlenül, hiszen a szervezők gondoskodtak városnéző programról.

Este 6 óra...valahogy a szívünk a torkunkban vert, amikor a Püspöki Palota dísztermében az értékeléseket hallgattuk.

Határtalan örömmel töltött el, mikor meghallottuk, hogy a dobogó harmadik fokát elérhettük. Éreztük, hogy befektetett munkánk, időnk nem volt hiába. Megérte!

Nem elhanyagolható tény volt az is, hogy a püspök úrral fotózkodhattunk, mintegy ez is rájött az ajándékcsomagok mellé jutalmul.

Éreztük, hogy a büszkék lesznek ránk tanáraink, iskolatársaink, de mi magunk is büszkék voltunk. 

Köszönet a szervezőknek és mindenkinek, aki besegített, aki bíztatott!

Deák Mária-Alexandra

Deák Izabella

Virág Mária Enikő